Wil jij je verder ontwikkelen als leider? Heb je de wens om steviger en authentieker over te komen? Eerst goed jezelf leren kennen voordat je je ten diepste kunt verbinden met de ander? Werkelijk leren door te ervaren hoe je dat doet? Misschien wil je dat niet alleen voor jezelf, maar ook samen met je collega's een stap zetten in jullie ontwikkeling en daarmee de groei in jullie organisatie bevorderen. 

Dan kan een leiderschapstraining iets voor je zijn. 

Hoe ik werk? 

Ook bij een leiderschapsvraag start ik met een intake waar we verkennen welke stap jullie willen zetten en welk effect je wilt dat dat heeft op langere termijn. Vaak is het een combinatie van individuele leerdoelen in een grotere context. Op basis hiervan bepalen we wat de best passende aanpak is. Die aanpak is in ieder geval interactief en ervaringsgericht. Enkele voorbeelden:

  • Een groep teamleiders wil zich ontwikkelen in coachend leiderschap. Ze oefenen met elementen van coaching, zoals een vertrouwde setting creëren, goed luisteren en effectieve vragen stellen. En ze maken een plan hoe ze dit zelf kunnen toepassen in hun leiderschap.

  • Een groep bestuurders wil zich beter staande houden in de dynamiek van vergaderingen. Zij leren hun persoonlijke voorkeuren in communicatie kennen (aan de hand van MBTI of drijfveren) en oefenen met diverse gespreksvaardigheden, waarbij ze een concrete richtlijn krijgen in hoe ze het meest effectief zijn. 

  • Een groep leiders wil meer handvatten in het leidinggeven. Zij leren te kijken naar hun teams door een systemische bril en leren hoe ze patronen in hun teams kunnen ontdekken en beïnvloeden. 
  • Een groep jonge professionals wil beter leren samenwerken in lastige situaties. Zij leren eerst over hun persoonlijke voorkeuren en oefenen vervolgens onderling op verschillende praktijksituaties aan de hand van de Roos van Leary of door middel van intervisie. 

In leiderschapstrajecten werk ik regelmatig samen met collega-trainers. Op deze manier kan ik trajecten aanbieden voor grotere groepen en met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van wat er gewenst is.  

Ben je benieuwd wat ik voor jou en je collega's kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is.