Wil jij alles uit jouw team halen? Elkaars talenten optimaal leren benutten, of tijd nemen om met je team stil te staan en weer op adem te komen? Je hebt een startend team dat elkaar graag beter wil leren kennen om succesvol te kunnen samenwerken. Of het stormt juist in jouw team, door verschillen van inzicht of door een heftige gebeurtenis in het team. Je merkt dat het steeds net niet lukt om effectief te zijn, en dat oud zeer steeds weer de kop opsteekt. Is het eigenlijk wel een team? 

In deze gevallen is teamcoaching wellicht geschikt voor jouw team.

Wat is teamcoaching?

Een teamcoach kijkt naar het team als geheel, en richt zich op ontwikkeling van het team met een duurzaam effect. Een teamcoach kijkt voorbij de hobbels die vandaag worden ervaren, naar wat er aan patronen zichtbaar is. Zodra patronen helder worden, ontstaan daaruit vaak al de oplossingen. De teamcoach begeleidt vervolgens mij die oplossing te kiezen die het grootste verschil maken het team en die te realiseren. Een team ontdekt dan vaak dat samenwerken ook leuk en vol energie kan zijn, waardoor er groei ontstaat in plaats van dat je genoegen neemt met concessies.

Hoe ik werk? 

Tijdens een vrijblijvende intake verkennen we samen wat de doelen en gewenste resultaten zijn. Daarna bepalen we wat de beste aanpak is. Een teamtraject beklijft met een effectieve follow-up, in de intake bespreken we daarom ook wat jouw team nodig heeft om de inzichten in praktijk te brengen. 

In de teamcoaching creëer ik met jouw team eerst een bedding waarin betekenisvolle gesprekken kunnen plaatsvinden. Vervolgens ontdekken we wat er speelt en creëren we de randvoorwaarden voor de gewenste samenwerking in jouw team. Ik maak daarbij gebruik van interactieve en ervaringsgerichte werkvormen, zoals MBTI, systemisch perspectief, Roos van Leary, Transactionele analyse of intervisie. 

In teamtrajecten werk ik regelmatig samen met collega-teamcoaches. Op deze manier kan ik begeleiding aanbieden voor grotere teams en met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van de doelen voor jouw team. 

Ben je benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is.