Vlammetjes aanwakkeren, dat is wat ik het liefste doe! Mensen helpen om hun sprankeling (terug) te vinden. Ik geloof namelijk dat de wereld dat nodig heeft... mensen die vanuit hun talent en passie instrument willen zijn om de wereld een beetje mooier te maken. 'Find what sparkles you so you can light the fire within'. 

Ik kan die vlammetjes het beste aanwakkeren als ik dicht bij mezelf blijf. Woorden die mij het best omschrijven, zijn: enthousiast, warm, buitenmens, christen, big picture, beschouwend, intuïtief, 

Ruim 25 jaar heb ik vanuit mijn basis als bedrijfskundige en change manager gewerkt in semi-overheid en bedrijfsleven, waaronder lange tijd bij zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Ik ben opgeleid als business & life coach bij MMS Worldwide Institute en geaccrediteerd door de International Coach Federation. In coaching en training maak ik veel gebruik van MBTI, waarin ik geaccrediteerd ben door The Myers Briggs Company. Sinds 2020 ben ik tevens als mentor coach opgeleid bij YINX, om ook coaches in opleiding te begeleiden.

FrieslandCampina was voor een belangrijk deel de bakermat voor mijn liefde voor coachen, trainen en begeleiden. Talloze teams heb ik er begeleid, soft skills getraind, creatieve processen gefaciliteerd en intervisiegroepen opgezet. Het leidde in 2017 tot het oprichten van ROOD coaching, waardoor ik gelegenheid kreeg om mijn passie nog breder in te zetten. 
Inmiddels is mijn werkterrein breder geworden en bevinden mijn opdrachtgevers zich in agrarische en coöperatieve sector, in de zakelijke dienstverlening en in de zorg. Daarnaast begeleid ik graag besturen van kerkelijke gemeentes of organisaties die het verlangen hebben om bezinning meer onderdeel te laten zijn van het werk. 

De naam ROOD coaching geeft aan wat ik belangrijk vind, persoonlijk en professioneel. Rood betekent voor mij: hart, passie, puur, warmte en vitaliteit. En het is een knipoog naar mij als persoon, de foto's spreken voor zich.

De credits voor de foto's op deze site gaan naar Aminda Fotografie. Wat was het fijn om met Carla te werken. Over passie gesproken...