Ik geloof dat wij elk met een specifiek talent in deze wereld gekomen zijn. Vanuit dat talent mogen wij leven en werken. Toch raken veel mensen in de loop van hun leven de focus hierop kwijt. Dit raakt me, omdat ik zie dat onze wereld mensen nodig heeft die vanuit hun talent en passie aan de slag gaan. Mensen die zelf een instrument willen zijn om de wereld een beetje mooier te maken. Het woord 'rentmeesterschap' past daarbij, een mooi oud woord voor het goed beheren van andermans eigendom.

Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is om je eigen focus te (her)vinden. Lange tijd heb ik mijn leven in dienst gesteld van anderen en daarbij mezelf weggecijferd. Met 'authentiek zijn' was ik niet bezig. Een aantal jaren geleden werd ik stilgezet in mijn privé-leven, mijn huwelijk eindigde en het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween. Wat nu? Wie ben ik, hoe wil ik nu verder, waar sta ik eigenlijk voor? De antwoorden op die vragen heb ik mogen ontdekken, ik heb barrières kunnen opruimen. Daarbij heb ik hulp gehad van anderen die mij de goede vragen stelden, een spiegel voorhielden en me hielpen om op het kruispunt waar ik stond, de goede afslag te kiezen. Een paar voorbeelden: Ik ontdekte dat het mij energie geeft als ik regelmatig de stilte opzoek en dat ik meer aandacht aan mensen en taken kan geven wanneer ik 's ochtends de tijd neem voor reflectie, en ik leerde dat ik veel meer een buitenmens ben dan ik voorheen had gedacht. In deze periode werd voor mij duidelijk dat ik met de inzichten die ik zelf heb opgedaan, ook anderen wil begeleiden die zich op een kruispunt in werk of leven bevinden. 

Mijn achtergrond ligt in bedrijfskunde en change management met ruim 20 jaar werkervaring bij semi-overheid en in het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik opgeleid als business & life coach bij MMS Worldwide Institute en geaccrediteerd door ICF (International Coach Federation). Ik ben tevens geaccrediteerd MBTI–practitioner (The Myers Briggs Company) voor zowel individuele als teamtrajecten. Ik heb jarenlange ervaring als facilitator voor creatieve processen, teamontwikkeling, intervisiebegeleiding, coaching en het trainen in soft skills. Ik combineer de 'best of both worlds': naast mijn werk bij ROOD coaching ben ik werkzaam in Learning & Development binnen FrieslandCampina
Ik werk in het Nederlands en Engels, heb ervaring in meerdere culturen (BENEDU, Midden-Europa, Amerika) en in verschillende branches (zuivelindustrie, agrarische sector, zorg, kerken, hogescholen, young professionals).

 De naam ROOD coaching geeft aan wat ik belangrijk vind, persoonlijk en professioneel. Rood betekent voor mij: hart, passie, puur, warmte, kracht en vitaliteit. En het is een knipoog naar mij als persoon: rood is mijn haarkleur.

De foto credits gaan naar Hanneke Bloem Fotografie, zij heeft mijn portretfoto's voor deze site gemaakt. Over leven en werken vanuit je talent gesproken... Hanneke is daar een mooi voorbeeld van!