blogfoto

Herinner jij je nog dat je leerde fietsen? Waar dat was, hoe je fietsje eruit zag? Ik weet het nog precies, het was op het pleintje voor ons huis. Mijn fietsje was lichtblauw en ik herinner me dat de zijwieltjes nooit helemaal gelijk waren afgesteld, zodat je een beetje scheef fietste. Zonder zijwieltjes ging het beter, toen ik eenmaal zelf mijn evenwicht kon houden. 

Maar er was meer. Ons huis had een vrij lange oprit (in mijn beleving toen in ieder geval). Ik fietste vaak de oprit op en neer. Toen ik zonder zijwieltjes kon rijden, zei mijn moeder dat ik nu ook op het pleintje mocht fietsen. Ik herinner me dat ik dat spannend vond, en ik zie mezelf nog aan het eind van de oprit staan. Met het lichtblauwe fietsje. Zal ik….?

Het is inmiddels ruim 40 jaar later.  En de laatste tijd denk ik regelmatig terug aan die kleuter met het fietsje op de oprit. De vraag 'zal ik….?' is zo vaak bij me opgekomen in de afgelopen maanden…

'Zal ik de volgende stap zetten met ROOD coaching?' Het loopt zo goed, ik mag zulke mooie trajecten begeleiden. Met individuele coachees en ook met teams. Het smaakt naar meer.  Meer vonkjes aanwakkeren, meer vuurtjes laten branden.  Een groot voorrecht om daar een bijdrage aan te leveren.

Maar er was meestal ook snel een andere stem: zou je het wel doen, de onzekerheid, je hebt immers ook een vaste baan, geef je die zomaar op? Vragen of een variant van vragen die jij misschien ook wel kent.

Het verlangen om te groeien met mijn eigen bedrijf bleek groter dan de belemmeringen die ik kon bedenken. Gelukkig maar. De unieke kans deed zich voor om in het bedrijf waar ik al jaren werk, een mooie nieuwe functie in te vullen als specialist Learning & Development. Parttime, iets wat niet veel voorkomt in dit bedrijf. Er ontstond ruimte om een mooie combinatie te maken met de groei van mijn coachingpraktijk. Puzzelstukjes vielen in elkaar.

Er ontstaat ruimte voor meer.
Meer ruimte voor jou, als je een stap in je ontwikkeling wilt zetten, je talenten en passie wilt (her)ontdekken, dromen in actie wilt omzetten.
En meer ruimte voor jullie, als het in jullie team tijd is om een stap te zetten in samenwerking of als jullie aan de slag willen met leiderschapthema's, of elkaars talenten optimaal wilt benutten.

Het meisje met het fietsje op de oprit, is de oprit af en fietst nu lekker rond op het pleintje. Heerlijk dat het 'zal ik…?' is beantwoord. Of, hoe iemand het ooit ook tegen me zei: 'Je kunt toch fietsen? Fiets dan!'

Misschien herken jij het 'zal ik....?' ook bij jezelf. En voel je dat het tijd is om een stap te zetten. Ik begeleid je er graag bij. Stuur me een berichtje, dan gaan we kijken wat er mogelijk is.