Het was aan het begin van de zomer, een week gevuld met teamsessies, trainingen en coachgesprekken. Zoals ik het het liefste heb. Iemand maakte in die week de opmerking: kijk nou, gisteren op slippers, nu weer je hakken aan.

En die slippers en hakken waren nog maar de helft in die week. Instappers en klompen kwamen er nog bij. En het leuke is, zo ziet een week van mij er regelmatig uit. Mijn schoenen blijken daarvoor best symbolisch. Nooit zo gerealiseerd, en toch…

20220803 131904 002

Ik ben nu ruim een halfjaar onderweg als fulltime ondernemer. Echt iets anders dan half ondernemer en half in dienstverband, wat ik hiervoor deed. Het bevalt me meer dan goed en de symbolische schoenen hebben daar alles mee te maken.

Zo was ik op het strand, op een prachtige zomerdag, waar ik samen met Annelies Meijers het programma over vrouwelijk leiderschap (Systemic Season Circle) begeleidde. Slippers waren voldoende!

En, ik was in de Achterhoek voor een training aan een groep boerenbestuurders. Een rondje over het erf bij de boer waar we te gast waren, hoort er dan bij. Precies, de klompen.

Ik begeleidde een team in de zorg dat weer zocht naar een fijne samenwerking, maar dat zelf niet voor elkaar kreeg. Een dag met veel actie, dan zijn handige instappers onmisbaar.

En eind van diezelfde week was het tijd om mezelf weer op te laden, op een event met andere teamcoaches. Mooie dag om m’n hakken weer uit de kast te halen.

Het geeft mijn wereld een beetje weer. Een wereld waarin ik bij alles wat ik doe vuurtjes wil aanwakkeren. Zodat mensen hun passie (weer) vinden, teamleden elkaar beter begrijpen of professionals de moedige gesprekken durven aangaan.

Zo blij dat ik dit mijn werk mag noemen. Ik ga nog even door in ROOD. Wie weet ontmoet ik jou dit najaar...