Herken je dat? Die behoefte om tijd te nemen om terug te gaan naar jouw bron, weer eens echt stil te worden en te voelen wat jouw passie is. Of om ruimte te maken voor zo'n echt goed gesprek, van hart tot hart. 

Je herkent dan ook vast dat in de drukte van jouw dagelijks leven er vaak weinig tijd over blijft voor innerlijke verdieping en bezinning. Je ervaart niet 'zomaar' ruimte hiervoor. Als je de tijd neemt om stil te worden, maak je sneller contact met je gevoel en intuitie, dan wanneer je je haast van de ene naar de andere deadline. Hoe zou het zijn om je te laten onderdompelen in vertraging, aandacht en stilte om daarmee ruimte te maken voor de kern van jouw leven? 

AmindaFotografie RiettePetter 0299

Leren van het kloosterleven 

Al langere tijd ben ik geraakt door het kloosterleven. Ik bezoek regelmatig een klooster, om deel te nemen aan een viering of om gewoon even stil te zijn. Het mooie van het kloosterleven is dat een toegewijd leven er centraal staat, wat vorm krijgt in verschillende eeuwenoude tradities. Stilte en eenvoud nemen een grote plaats in, gevoed vanuit een monastieke bron.

Geïnspireerd door de rijkdom van het kloosterleven ben ik op zoek gegaan hoe we elementen uit de kloostertraditie kunnen vertalen naar het dagelijkse leven, dus buiten de kloostermuren. Op zo’n manier dat het bemoedigt en plezier kan brengen. Als een oefenplek waar je je traint in het terugkomen bij wat voor jou belangrijk is, en in het voeren van gesprekken die ertoe doen. Waar dialoog een plek heeft, en waar stilte ook nooit ver weg is. 

Hoe ik werk? 

Na een intakegesprek waarin we bespreken wat het verlangen is voor jouw groep of team, ontwerp ik een verdiepend programma of een retraite. Enkele voorbeelden:

  • Een management team heeft behoefte aan een verdiepingsdag voorafgaand aan het opstellen van een nieuwe strategie. Met behulp van monastieke werkvormen, waaronder een meditatief intervisiegesprek, ervaren zij weer wat de 'bedoeling' is en ontstaat er focus.
  • Een kerkelijke gemeente wil graag in kleine groepen verdiepende gesprekken voeren met als doel (weer) een vitale gemeenschap te worden. In een 'proeverij' ervaren ze verschillende monastieke werkvormen zoals stiltemeditatie, toepassen van een Benedictijnse wijsheid en een pelgrimswandeling. 
  • Een groep professionals heeft een 'proeverij' gedaan en wil nu onderdelen hiervan in hun organisatie toepassen. In een praktisch train-de-trainertraject leren zij hoe ze zelf aan de slag kunnen met bezieling vanuit monastieke bron, en maken zij de vertaalslag naar hun specifieke doelgroep.

Regelmatig werk ik samen met anderen die met als ik geïnspireerd zijn door het kloosterleven en ervaren zijn in het werken met groepen. Op die manier kan ik een grotere groep begeleiden of kunnen we meerdere expertises aanbieden, afhankelijk van de wens. 

Ben je nieuwwsgierig naar wat ik voor jullie kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is. 

Wil jij je verder ontwikkelen als leider? Heb je de wens om steviger en authentieker over te komen? Eerst goed jezelf leren kennen voordat je je ten diepste kunt verbinden met de ander? Werkelijk leren door te ervaren hoe je dat doet? Misschien wil je dat niet alleen voor jezelf, maar ook samen met je collega's een stap zetten in jullie ontwikkeling en daarmee de groei in jullie organisatie bevorderen. 

Dan kan een leiderschapstraining iets voor je zijn. 

Hoe ik werk? 

Ook bij een leiderschapsvraag start ik met een intake waar we verkennen welke stap jullie willen zetten en welk effect je wilt dat dat heeft op langere termijn. Vaak is het een combinatie van individuele leerdoelen in een grotere context. Op basis hiervan bepalen we wat de best passende aanpak is. Die aanpak is in ieder geval interactief en ervaringsgericht. Enkele voorbeelden:

  • Een groep teamleiders wil zich ontwikkelen in coachend leiderschap. Ze oefenen met elementen van coaching, zoals een vertrouwde setting creëren, goed luisteren en effectieve vragen stellen. En ze maken een plan hoe ze dit zelf kunnen toepassen in hun leiderschap.

  • Een groep bestuurders wil zich beter staande houden in de dynamiek van vergaderingen. Zij leren hun persoonlijke voorkeuren in communicatie kennen (aan de hand van MBTI of drijfveren) en oefenen met diverse gespreksvaardigheden, waarbij ze een concrete richtlijn krijgen in hoe ze het meest effectief zijn. 

  • Een groep leiders wil meer handvatten in het leidinggeven. Zij leren te kijken naar hun teams door een systemische bril en leren hoe ze patronen in hun teams kunnen ontdekken en beïnvloeden. 
  • Een groep jonge professionals wil beter leren samenwerken in lastige situaties. Zij leren eerst over hun persoonlijke voorkeuren en oefenen vervolgens onderling op verschillende praktijksituaties aan de hand van de Roos van Leary of door middel van intervisie. 

In leiderschapstrajecten werk ik regelmatig samen met collega-trainers. Op deze manier kan ik trajecten aanbieden voor grotere groepen en met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van wat er gewenst is.  

Ben je benieuwd wat ik voor jou en je collega's kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is. 

 

 

Wil jij alles uit jouw team halen? Elkaars talenten optimaal leren benutten, of tijd nemen om met je team stil te staan en weer op adem te komen? Je hebt een startend team dat elkaar graag beter wil leren kennen om succesvol te kunnen samenwerken. Of het stormt juist in jouw team, door verschillen van inzicht of door een heftige gebeurtenis in het team. Je merkt dat het steeds net niet lukt om effectief te zijn, en dat oud zeer steeds weer de kop opsteekt. Is het eigenlijk wel een team? 

In deze gevallen is teamcoaching wellicht geschikt voor jouw team.

Wat is teamcoaching?

Een teamcoach kijkt naar het team als geheel, en richt zich op ontwikkeling van het team met een duurzaam effect. Een teamcoach kijkt voorbij de hobbels die vandaag worden ervaren, naar wat er aan patronen zichtbaar is. Zodra patronen helder worden, ontstaan daaruit vaak al de oplossingen. De teamcoach begeleidt vervolgens mij die oplossing te kiezen die het grootste verschil maken het team en die te realiseren. Een team ontdekt dan vaak dat samenwerken ook leuk en vol energie kan zijn, waardoor er groei ontstaat in plaats van dat je genoegen neemt met concessies.

Hoe ik werk? 

Tijdens een vrijblijvende intake verkennen we samen wat de doelen en gewenste resultaten zijn. Daarna bepalen we wat de beste aanpak is. Een teamtraject beklijft met een effectieve follow-up, in de intake bespreken we daarom ook wat jouw team nodig heeft om de inzichten in praktijk te brengen. 

In de teamcoaching creëer ik met jouw team eerst een bedding waarin betekenisvolle gesprekken kunnen plaatsvinden. Vervolgens ontdekken we wat er speelt en creëren we de randvoorwaarden voor de gewenste samenwerking in jouw team. Ik maak daarbij gebruik van interactieve en ervaringsgerichte werkvormen, zoals MBTI, systemisch perspectief, Roos van Leary, Transactionele analyse of intervisie. 

In teamtrajecten werk ik regelmatig samen met collega-teamcoaches. Op deze manier kan ik begeleiding aanbieden voor grotere teams en met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van de doelen voor jouw team. 

Ben je benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is. 

Vraag je je wel eens af wat er allemaal mogelijk zou zijn als jij je talent ten volle benut? Of voel je dat je op een kruispunt staat in leven of werk, maar je hebt geen idee welke stap je wilt zetten? Wil je steviger en authentiek in het leven staan, zonder je daar schuldig over te voelen? Wil je meer verbinding voelen met je omgeving in de dingen die je doet? 

Dan is een individueel coachtraject misschien iets voor jou. 

Wat is coaching? 

Een coach support jou vanuit eigen ervaring in organisaties. Een coach heeft in jouw schoenen gestaan of vergelijkbare situaties van dichtbij meegemaakt. Een coach is eerlijk, nodigt je uit om te ontdekken wat voor jou werkt en helpt je om dat te creëren. Dat is dus niet hetzelfde als advisering. 
Coaching is altijd gericht op een voorwaartse beweging, en kijkt vanaf nu naar de toekomst. Daarmee is het iets anders dan therapie.

De International Coach Federation (ICF) heeft tot doel het vak van coach op een hoger niveau te brengen door middel van kwaliteitsstandaards, certificering en een wereldwijd netwerk van getrainde coach-professionals. Ik ben sinds 2016 ICF-gecertificeerd, inmiddels op PCC-niveau (professional certified coach). 

Hoe ik werk? 

Ik begeleid je bij het behalen van doelen die jij zelf hebt gekozen. Daarbij help ik je te reflecteren door vragen te stellen en te luisteren. Ik ben er voor jou, zodat jij in staat bent te ontdekken wat jij werkelijk wilt en als gevolg daarvan tot bloei kunt komen. 

Individuele begeleiding is altijd maatwerk. Dat betekent dat onze eerste afspraak, de intake, in het teken staat van kennismaking en het verkennen van jouw doelen. Pas daarna starten we. Vaak bestaat een traject na het intakegesprek uit vijf coachsessies, maar soms is in overleg meer nodig, of leidt het traject tot een nieuwe coachvraag. Een sessie duurt maximaal 90 minuten.

In coachtrajecten maak ik veel gebruik van het systemisch perspectief, voice dialogue en MBTI (methodiek die jouw persoonlijke voorkeuren in beeld brengt).

Ik coach binnen of buiten. Je bent welkom in mijn gespreksruimte in Apeldoorn. Als je liever wandelt tijdens het gesprek, dan kan dat ook, in de prachtige natuur op de Veluwe. Ben je niet in de buurt of zelfs in het buitenland, dan is een videobelgesprek mogelijk. Ik coach in het Nederlands en Engels. 

Ben je benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met me op, dan bespreken we wat voor jou het beste werkt.

Wil je een kennismakingsafspraak maken of liever eerst meer informatie? Laat het me weten, zodat we kunnen overleggen wat in jouw situatie het meest geschikt is. Een kennismaking/intake is altijd kostenloos.

Ik werk vanuit mijn gespreksruimte in Apeldoorn, op locatie of online. 

 

Riëtte Petter
info@roodcoaching.nl 
06-10918749

KvK: 67576125

ICF

ICF is de internationale organisatie waar ik als coach ben geaccrediteerd.

MMS Institute

Bij The MMS institute ben ik opgeleid tot Coach en Facilitator.

The Myers Briggs Company

The Myers Briggs Company (voorheen OPP) is de organisatie waar ik mijn accreditatie als MBTI practitioner heb behaald.

 

Ben jij dit?

Je hebt een actief leven, je bent een positief, open en zelfkritisch mens. Het leven heeft je al veel gebracht, maar je hebt ook in leven of werk pittige dingen meegemaakt. Je staat op een kruispunt en vraagt je af hoe je vanaf hier verder gaat. Het gaat erom dat je een plek vindt van waaruit je (voor het eerst of opnieuw) het verschil kunt maken en balans vindt. Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor je en je zoekt graag de verdieping.

 

Ben je hier voor een team? 

Je bent HR manager of (team)leider en wilt met een team de volgende stap zetten in samenwerking. Er is meer mogelijk, maar hoe? Je wilt nu eens de hobbels wegnemen die er al een tijdje zijn. Je hebt al het nodige geprobeerd, maar het gedoe blijft. Je wilt graag dat het weer lekker loopt, dat ze elkaar beter gaan begrijpen zodat ze effectiever kunnen zijn.
 

Ben je op zoek naar zingeving en bezieling?

Je bent bestuurder of leider en je vraagt je af hoe je in de huidige tijd verbindingen kunt leggen. Het lijkt wel alsof jullie veel dingen opnieuw moeten uitvinden. Het samenkomen in kleinere groepen (dan jullie wellicht gewend waren) vraagt een andere aanpak. Jullie hebben het verlangen om weer terug te gaan naar de kern en gesprekken 'van hart tot hart' te voeren.
 

Vlammetjes aanwakkeren, dat is wat ik het liefste doe! Mensen helpen om hun sprankeling (terug) te vinden. Ik geloof namelijk dat de wereld dat nodig heeft... mensen die vanuit hun talent en passie instrument willen zijn om de wereld een beetje mooier te maken. 'Find what sparkles you so you can light the fire within'. 

Ik kan die vlammetjes het beste aanwakkeren als ik dicht bij mezelf blijf. Woorden die mij het best omschrijven, zijn: enthousiast, warm, buitenmens, christen, big picture, beschouwend, intuïtief, 

Ruim 25 jaar heb ik vanuit mijn basis als bedrijfskundige en change manager gewerkt in semi-overheid en bedrijfsleven, waaronder lange tijd bij zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Ik ben opgeleid als business & life coach bij MMS Worldwide Institute en geaccrediteerd door de International Coach Federation. In coaching en training maak ik veel gebruik van MBTI, waarin ik geaccrediteerd ben door The Myers Briggs Company. Sinds 2020 ben ik tevens als mentor coach opgeleid bij YINX, om ook coaches in opleiding te begeleiden.

FrieslandCampina was voor een belangrijk deel de bakermat voor mijn liefde voor coachen, trainen en begeleiden. Talloze teams heb ik er begeleid, soft skills getraind, creatieve processen gefaciliteerd en intervisiegroepen opgezet. Het leidde in 2017 tot het oprichten van ROOD coaching, waardoor ik gelegenheid kreeg om mijn passie nog breder in te zetten. 
Inmiddels is mijn werkterrein breder geworden en bevinden mijn opdrachtgevers zich in agrarische en coöperatieve sector, in de zakelijke dienstverlening en in de zorg. Daarnaast begeleid ik graag besturen van kerkelijke gemeentes of organisaties die het verlangen hebben om bezinning meer onderdeel te laten zijn van het werk. 

De naam ROOD coaching geeft aan wat ik belangrijk vind, persoonlijk en professioneel. Rood betekent voor mij: hart, passie, puur, warmte en vitaliteit. En het is een knipoog naar mij als persoon, de foto's spreken voor zich.

De credits voor de foto's op deze site gaan naar Aminda Fotografie. Wat was het fijn om met Carla te werken. Over passie gesproken...

Individueel

Vraag je je wel eens af wat er allemaal mogelijk zou zijn als jij je talent ten volle benut? Of voel je dat je op een kruispunt staat in leven of werk, maar je hebt geen idee welke stap je wilt zetten? En is 1-op-1 werken iets voor jou?

Lees meer

Team

Wil jij alles uit jouw team halen? Elkaars talenten optimaal leren benutten, of tijd nemen om met je team stil te staan en weer op adem te komen? Heb je een startend team dat elkaar graag beter wil leren kennen, of stormt het juist in jouw team en lukt het steeds niet om effectief te zijn?

Lees meer

Leiderschap

Wil jij je verder ontwikkelen als leider? Heb je de wens om steviger en authentieker over te komen? Eerst goed jezelf leren kennen voordat je je ten diepste kunt verbinden met de ander? Leren hoe je dat precies doet door het te ervaren?   

Lees meer

Bezinning

Herken je dat? Zo’n gesprek waarbij je echt voelt dat je de kern raakt, elkaar van hart tot hart spreekt. Die gesprekken zijn er niet 'zomaar', ze vragen inkeer en bezinning om terug bij je eigen kern te komen, om van daaruit de volle verbinding met de ander te kunnen maken. 

Lees meer