Wil jij alles uit jouw team halen? Elkaars talenten optimaal leren benutten, of tijd nemen om met je team stil te staan en weer op adem te komen?

Als een team start, wil je elkaar beter leren kennen om succesvol te kunnen samenwerken. Maar het kan ook stormen in een team, bijvoorbeeld door verschillen van inzicht of werkwijze of door een heftige gebeurtenis in het team. In deze gevallen bied ik begeleiding, op een manier die bij jouw team past. Een paar veel voorkomende voorbeelden:

 • Met behulp van MBTI, een beproefde methodiek om elkaars voorkeuren te leren kennen, leren jullie effectief samenwerken.
 • Jullie leren jezelf als leider beter kennen door middel van een workshop over leiderschapsthema's als communicatie, omgaan met stress, omgaan met veranderingen, loopbaanontwikkeling, feedback, beïnvloeding en besluitvorming. Deze workshops worden waar mogelijk ook gebaseerd op de MBTI methodiek. 
 • Jullie doen als team een intervisiesessie, dat is een krachtige manier om casuïstiek te bespreken en te groeien als team. 
 • Tijdens een retraite, die is gericht op reflectie, stilte of meditatie, nemen jullie als team tijd om stil te staan en weer op adem te komen om daarna weer met energie en focus aan de slag te gaan. 
 • Ook wordt in teams veel gebruik gemaakt van transactionele analyse, systemisch leiderschap, voice dialogue, Roos van Leary.

Tijdens een vrijblijvende intake verkennen we wat de doelen en gewenste resultaten zijn. Daarna bepalen we samen wat de beste aanpak is. Een teamtraject beklijft pas goed met een effectieve follow-up, in de intake bespreken we daarom ook wat jouw team nodig heeft om de inzichten in praktijk te brengen. 

In een aantal team- en leiderschapstrajecten werk ik in een samenwerkingsverband met twee collega-coaches/trainers. Op deze manier zijn wij in staat om trajecten aan te bieden voor grotere groepen en/of met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van de doelen voor jouw team. 

Ben je benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is. 

 

Merk je wel eens dat mensen jou niet zien zoals je echt bent en wil je dat veranderen? Wil je meer inzicht in hoe jij volledig tot bloei komt?

MBTI (Myers Briggs Type Indicator) kan in dat geval een geschikt instrument voor je zijn. Je brengt hiermee je natuurlijke voorkeuren in kaart en legt een stevige basis voor je eigen ontwikkeling. Als je namelijk weet wat jouw natuurlijke voorkeuren zijn, is het ook makkelijker om je leven of werk daarnaar in te richten. Daar wordt het leuker van en energieker.

Een voorkeur kun je het beste vergelijken met jouw handschrift: als je schrijft met je voorkeurshand, gaat dat snel en het kost je geen moeite. Als je echter met je andere hand schrijft, kost je dat veel meer inspanning en tijd. Je kunt het ontwikkelen, maar het wordt nooit zo eigen als het schrijven met je voorkeurshand. In de MBTI-profielbepaling gaan we op zoek naar jouw ‘handschrift’ .

Een MBTI-profielbepaling bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en een feedbackgesprek. Je ontvangt je persoonlijke profielrapport en een boekje over de achtergronden en hoe je het kunt toepassen.

Ik werk veel met MBTI als onderdeel van een individueel coachingstraject. Ook in team- of leiderschapstrajecten gebruik ik MBTI veel als vertrekpunt. Ben je benieuwd hoe dat werkt, voor jou of voor jouw team? Neem dan contact met me op, dan bespreken we wat er mogelijk is.

Vraag je je wel eens af wat er allemaal mogelijk zou zijn als jij je talent ten volle benut? Of voel je dat je op een kruispunt staat in leven of werk, maar je hebt geen idee welke stap je wilt zetten?

Dan is een individueel coachtraject misschien iets voor jou. Ik begeleid je bij het behalen van doelen die je zelf hebt gekozen. Daarbij help ik je te reflecteren door vragen te stellen en te luisteren. Ik ben er voor jou, zodat jij in staat bent te ontdekken wat jij werkelijk wilt en als gevolg daarvan tot bloei kunt komen.

1-op-1 begeleiding is altijd maatwerk. Dat betekent dat onze eerste afspraak, de intake, in het teken staat van kennismaking en het verkennen van jouw doelen. Pas daarna starten we. Vaak bestaat een traject na het intakegesprek uit vijf coachsessies, maar soms is in overleg meer nodig, of leidt het traject tot een nieuwe coachvraag. Een sessie duurt maximaal 1,5 uur.

In coachtrajecten maak ik veel gebruik van MBTI, voice dialogue en systemisch perspectief. 

Ik coach binnen of buiten. Je bent welkom in mijn gespreksruimte in Apeldoorn. Als je liever wandelt tijdens het gesprek, dan kan dat ook, inde prachtige natuur op de Veluwe. Ben je niet in de buurt of zelfs in het buitenland, dan is een videobelgesprek mogelijk. Ik coach in het Nederlands en Engels. 

Ben je benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact met me op, dan bel ik je terug.

Wil je een kennismakingsafspraak maken of liever eerst meer informatie? Laat het me weten, zodat we kunnen overleggen wat in jouw situatie het meest geschikt is. Een kennismaking/intake is altijd gratis.

Ik hoor graag van je.

 

Riëtte Petter
info@roodcoaching.nl 
06-10918749

Kanaalpad 42, 7321 AN  Apeldoorn
IBAN: NL07RABO0148021735
KvK: 67576125

 

ICF

ICF is de internationale organisatie waar ik als coach ben geaccrediteerd.

MMS Institute

Bij The MMS institute ben ik opgeleid tot Coach en Facilitator.

The Myers Briggs Company

The Myers Briggs Company (voorheen OPP) is de organisatie waar ik mijn accreditatie als MBTI practitioner heb behaald.

FrieslandCampina

FrieslandCampina is het internationale zuivelbedrijf waar ik werkzaam ben in Learning & Development, naast mijn werkzaamheden voor ROOD coaching

 

Ben jij dit?

Je hebt een actief leven, je bent een positief, open en zelfkritisch mens. Het leven heeft je al veel gebracht, maar je hebt ook in leven of werk pittige dingen meegemaakt. Je staat op een kruispunt en vraagt je af hoe je vanaf hier verder gaat. Het gaat erom dat je een plek vindt van waaruit je (voor het eerst of opnieuw) het verschil kunt maken en balans vindt. Maatschappelijke betrokkenheid is belangrijk voor je en je zoekt graag de verdieping.

 

Dan is dit wellicht ook herkenbaar voor je:

 • Je realiseert je dat je in een tredmolen zit: je 'moet' veel, je wordt geleefd, hebt het gevoel altijd aan het werk te zijn. Je thuisfront pikt dit niet meer en zelf zie je in dat je dit wilt veranderen
 • Je voelt je niet meer gelukkig in je baan, maar je hebt nog niet scherp wat je volgende stap is
 • Je wilt beter grenzen stellen, maar je stapt steeds weer in dezelfde valkuil
 • Je werkt nu een aantal jaren en bent net voor het eerst vader/moeder geworden. Je dacht dat je alles wel kon combineren, maar loopt nu tegen de grenzen van je energie aan
 • Je wilt graag meer zelfvertrouwen, maar hebt nog een paar drempels te nemen
 • Je hebt een introverte voorkeur en wilt dat optimaal inzetten in je werk, bijvoorbeeld door zichtbaarder te zijn
 • Je wilt een stap zetten in je persoonlijke of professionele ontwikkeling, maar een stemmetje van binnen zegt dat je het niet kunt.

Ik geloof dat wij elk met een specifiek talent in deze wereld gekomen zijn. Vanuit dat talent mogen wij leven en werken. Toch raken veel mensen in de loop van hun leven de focus hierop kwijt. Dit raakt me, omdat ik zie dat onze wereld mensen nodig heeft die vanuit hun talent en passie aan de slag gaan. Mensen die zelf een instrument willen zijn om de wereld een beetje mooier te maken. Het woord 'rentmeesterschap' past daarbij, een mooi oud woord voor het goed beheren van andermans eigendom.

Zelf heb ik ervaren hoe belangrijk het is om je eigen focus te (her)vinden. Lange tijd heb ik mijn leven in dienst gesteld van anderen en daarbij mezelf weggecijferd. Met 'authentiek zijn' was ik niet bezig. Een aantal jaren geleden werd ik stilgezet in mijn privé-leven, mijn huwelijk eindigde en het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween. Wat nu? Wie ben ik, hoe wil ik nu verder, waar sta ik eigenlijk voor? De antwoorden op die vragen heb ik mogen ontdekken, ik heb barrières kunnen opruimen. Daarbij heb ik hulp gehad van anderen die mij de goede vragen stelden, een spiegel voorhielden en me hielpen om op het kruispunt waar ik stond, de goede afslag te kiezen. Een paar voorbeelden: Ik ontdekte dat het mij energie geeft als ik regelmatig de stilte opzoek en dat ik meer aandacht aan mensen en taken kan geven wanneer ik 's ochtends de tijd neem voor reflectie, en ik leerde dat ik veel meer een buitenmens ben dan ik voorheen had gedacht. In deze periode werd voor mij duidelijk dat ik met de inzichten die ik zelf heb opgedaan, ook anderen wil begeleiden die zich op een kruispunt in werk of leven bevinden. 

Mijn achtergrond ligt in bedrijfskunde en change management met ruim 20 jaar werkervaring bij semi-overheid en in het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik opgeleid als business & life coach bij MMS Worldwide Institute en geaccrediteerd door ICF (International Coach Federation). Ik ben tevens geaccrediteerd MBTI–practitioner (The Myers Briggs Company) voor zowel individuele als teamtrajecten. Ik heb jarenlange ervaring als facilitator voor creatieve processen, teamontwikkeling, intervisiebegeleiding, coaching en het trainen in soft skills. Ik combineer de 'best of both worlds': naast mijn werk bij ROOD coaching ben ik werkzaam in Learning & Development binnen FrieslandCampina
Ik werk in het Nederlands en Engels, heb ervaring in meerdere culturen (BENEDU, Midden-Europa, Amerika) en in verschillende branches (zuivelindustrie, agrarische sector, zorg, kerken, hogescholen, young professionals).

 De naam ROOD coaching geeft aan wat ik belangrijk vind, persoonlijk en professioneel. Rood betekent voor mij: hart, passie, puur, warmte, kracht en vitaliteit. En het is een knipoog naar mij als persoon: rood is mijn haarkleur.

De foto credits gaan naar Hanneke Bloem Fotografie, zij heeft mijn portretfoto's voor deze site gemaakt. Over leven en werken vanuit je talent gesproken... Hanneke is daar een mooi voorbeeld van!

Persoonlijke ontwikkeling

Vraag je je wel eens af wat er allemaal mogelijk zou zijn als jij je talent ten volle benut? Of voel je dat je op een kruispunt staat in leven of werk, maar je hebt geen idee welke stap je wilt zetten? En is 1-op-1 werken iets voor jou?

Lees meer

MBTI profielbepaling

Merk je wel eens dat mensen jou niet zien zoals je echt bent en wil je dat veranderen? Of wil je meer inzicht in hoe jij volledig tot bloei komt? Dan is de MBTI wellicht iets voor jou.

Lees meer

Team- en leiderschapsontwikkeling

Wil je in jouw team elkaar beter leren kennen en elkaars talenten beter benutten? Is het tijd om stil te staan en weer op adem te komen? Voor teams is er veel mogelijk.

Lees meer