Merk je wel eens dat mensen jou niet zien zoals je echt bent en wil je dat veranderen? Wil je meer inzicht in hoe jij volledig tot bloei komt?

MBTI (Myers Briggs Type Indicator) kan in dat geval een geschikt instrument voor je zijn. Je brengt hiermee je natuurlijke voorkeuren in kaart en legt een stevige basis voor je eigen ontwikkeling. Als je namelijk weet wat jouw natuurlijke voorkeuren zijn, is het ook makkelijker om je leven of werk daarnaar in te richten. Daar wordt het leuker van en energieker.

Een voorkeur kun je het beste vergelijken met jouw handschrift: als je schrijft met je voorkeurshand, gaat dat snel en het kost je geen moeite. Als je echter met je andere hand schrijft, kost je dat veel meer inspanning en tijd. Je kunt het ontwikkelen, maar het wordt nooit zo eigen als het schrijven met je voorkeurshand. In de MBTI-profielbepaling gaan we op zoek naar jouw ‘handschrift’ .

Een MBTI-profielbepaling bestaat uit het invullen van een online vragenlijst en een feedbackgesprek. Je ontvangt je persoonlijke profielrapport en een boekje over de achtergronden en hoe je het kunt toepassen.

Ik werk veel met MBTI als onderdeel van een individueel coachingstraject. Ook in team- of leiderschapstrajecten gebruik ik MBTI veel als vertrekpunt. Ben je benieuwd hoe dat werkt, voor jou of voor jouw team? Neem dan contact met me op, dan bespreken we wat er mogelijk is.