Wil jij alles uit jouw team halen? Elkaars talenten optimaal leren benutten, of tijd nemen om met je team stil te staan en weer op adem te komen?

Als een team start, wil je elkaar beter leren kennen om succesvol te kunnen samenwerken. Maar het kan ook stormen in een team, bijvoorbeeld door verschillen van inzicht of werkwijze of door een heftige gebeurtenis in het team. In deze gevallen bied ik begeleiding, op een manier die bij jouw team past. Een paar veel voorkomende voorbeelden:

  • Met behulp van MBTI, een beproefde methodiek om elkaars voorkeuren te leren kennen, leren jullie effectief samenwerken.
  • Jullie leren jezelf als leider beter kennen door middel van een workshop over leiderschapsthema's als communicatie, omgaan met stress, omgaan met veranderingen, loopbaanontwikkeling, feedback, beïnvloeding en besluitvorming. Deze workshops worden waar mogelijk ook gebaseerd op de MBTI methodiek. 
  • Jullie doen als team een intervisiesessie, dat is een krachtige manier om casuïstiek te bespreken en te groeien als team. 
  • Tijdens een retraite, die is gericht op reflectie, stilte of meditatie, nemen jullie als team tijd om stil te staan en weer op adem te komen om daarna weer met energie en focus aan de slag te gaan. 
  • Ook wordt in teams veel gebruik gemaakt van transactionele analyse, systemisch leiderschap, voice dialogue, Roos van Leary.

Tijdens een vrijblijvende intake verkennen we wat de doelen en gewenste resultaten zijn. Daarna bepalen we samen wat de beste aanpak is. Een teamtraject beklijft pas goed met een effectieve follow-up, in de intake bespreken we daarom ook wat jouw team nodig heeft om de inzichten in praktijk te brengen. 

In een aantal team- en leiderschapstrajecten werk ik in een samenwerkingsverband met twee collega-coaches/trainers. Op deze manier zijn wij in staat om trajecten aan te bieden voor grotere groepen en/of met een beroep op verschillende expertises, afhankelijk van de doelen voor jouw team. 

Ben je benieuwd wat ik voor jouw team kan betekenen? Laat het me weten, ik bespreek graag met je wat er mogelijk is.